Aukštųjų mokyklų mugė 2023

  Sausio 19 dieną 2-4 klasių gimnazistai keliavome į Kauną, kur „Žalgirio arenoje“ jau 20-ą kartą vyko karjeros renginys „Aukštųjų mokyklų mugė“. Vos įėjusius į areną pasitiko šurmuliuojanti minia – į mugę suvažiavo studijomis besidomintys mokiniai iš visos Lietuvos.

  Pagrindinėje arenos salėje įsikūrusiuose aukštųjų mokyklų stenduose turėjome galimybę pabendrauti su savo svajonių universitetų ar kolegijų atstovais – pačiais studentais. Jų atsakymai į klausimus, kirbančius daugeliui mokinių – kokių egzaminų reikia, kad įstotum, kokių dalykų reikės mokytis, kokios darbo perspektyvos, – buvo itin naudingi.

  Taip pat amfiteatre vyko diskusijos gimnazistams aktualiomis temomis („Ką svarbu žinoti dabartiniams dešimtokams apie brandos egzaminų pokyčius“ ir „Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti? Atsakymai į svarbiausius abiturientų klausimus“), kuriose dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, brandos egzaminus organizuojančios NŠA, verslo atstovai. O paskaitų metu abiturientai galėjo išgirsti dėstytojų vertingų patarimų ruošiantis lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos brandos egzaminams. Kitose renginio salėse klausėmės ir įdomių motyvacinių pranešimų apie ateities profesijas, verslo kūrimą, taip pat apie tai, kokios kompetencijos bus ypač reikalingos praėjus dešimtmečiui, bei apie savo sėkmės kelio pasirinkimą.

  Išsklaidę abejones dėl savo svajonių ar pradėję jas kurti, užsidegant vakarinio Kauno šviesoms grįžome namo.

Autorius:
Augustina Binkytė, 4b kl.

Nuotraukos:
Augustina Binkytė, 4b kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos