Projektas "Kokybės krepšelis". Astronomijos pamokos kitose erdvėse - išvyka į Molėtus.

  Šių metų sausio 16 d. „Saulės“ gimnazijos antrų ir ketvirtų klasių mokiniai lankėsi Molėtų astronomijos observatorijoje ir Etnokosmologijos muziejuje. Mokinius lydėjo fizikos mokytojai Virginija Butienė ir Gediminas Girdžius. Mokiniams buvo pravestos dvi astronomijos pamokos.

  Nuo ankstyvo ryto mokinių laukė įdomaus dizaino muziejaus pastato apžiūra ir Lietuvos etnokosmologijos muziejaus gidas. Labai gyvai ir įdomiai bepasakodamas, gidas vedžiojo mus po interaktyvias muziejaus sales ir pravedė astronomijos pamoką „Žmogaus ryšiai su kosminiu pasauliu“. Septyniose erdvėse buvo  pristatomi skirtingi žmogaus ir žmonijos ryšiai su Kosminiu pasauliu. Skambant lietuvių liaudies muzikos motyvams, buvo pasakojama, kaip namų erdvė siejasi su kosminių pasauliu: tai mūsų apeiginis ir materialinis paveldas.

  Muziejaus kino salėje mokinius sudomino 10 min. pristatymas „Nuo mažiausio iki didžiausio...“. Lyginimo metodu, buvo parodomi matmenys nuo mažiausio objekto iki didžiausios Visatos platybės.

Po pamokos pasivaikščiojome po muziejaus lauko ekspoziciją, aplankėme kalendorinį akmeninį ratą.

Po apsilankymo muziejuje, Molėtų observatorijoje vyko fizikos pamoka „Teleskopas – optinis prietaisas“. Mokiniai buvo supažindinami su Lietuvos ir pasaulio astronomijos naujienomis, teleskopais, nuostabaus grožio spalvotomis planetų, žvaigždžių, ūkų, spiečių, galaktikų nuotraukomis. Dieninės ekskursijos metu taip pat buvo pademonstruojamas 165 cm skersmens teleskopas – didžiausias mokslinės paskirties įrenginys Šiaurės Europoje.

  Kitose erdvėse vykstančios pamokos buvo įamžintos gausybėje puikių nuotraukų.

Autorius:
.

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos