JAUNOSIOS GIMNAZIJOS FILOLOGĖS – TARP RESPUBLIKOS STIPRIAUSIŲ

Po dvejų metų susitikimų nuotoliniu būdu respublikinis jaunųjų filologų konkursas, kasmet pritraukiantis daugybę rašančio ir save išbandyti norinčio jaunimo, šįmet balandžio 14 dieną vyko kontaktiniu būdu Vilniuje. 54-asis Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursas sulaukė 160 darbų. Atrinkta 112 mokinių kūrybinių ir tiriamųjų darbų, kurie aptarti ir įvertinti septyniose sekcijose: prozos, poezijos, literatūros kritikos, publicistikos ir eseistikos, kalbos, tautosakos ir literatūrinių vertimų.

Šiais metais Biržų „Saulės“ gimnazijai, įveikusios atranką rajone, atstovavo net keturios gimnazistės – 3a klasės mokinės Judita Paunksnytė ir Rugilė Šataitė, 3b klasės mokinė Augustina Binkytė (mokytoja Virginija Kalvanaitė) ir 4a klasės mokinė Vestina Karaliūtė (mokytoja Adelė Samulionienė).

Džiugu, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos I laipsnio diplomu už geriausią prozą – apsakymą „Kieša“ – apdovanota Rugilė Šataitė, o III laipsnio diplomu už gerą publicistiką ir eseistiką – esė „(Ne)pasimesti pasaulyje: šiuolaikinių poetų eilėraščių interpretacijos“ – įvertinta Augustina Binkytė.

Sveikiname ir linkime kūrybinio įkvėpimo!

Autorius:
V. Kalvanaite

Nuotraukos:
V. Kalvanaite

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos