,,Estafetės ir anglų kalbos žinios“

Anglų kalbą galima integruoti su daugeliu mokomųjų dalykų. Mes, mokytojos Lina ir Vida, nusprendėme anglų kalbą integruoti su fiziniu ugdymu.

Pirmiems tokią netradicinę pamoką išbandyti pasiūlėme 2b klasės mokiniams. Pamokos metu mokiniai ne tik lavino  judėjimo įgūdžius, bet ir gilino savo anglų kalbos žodyną. Per šią pamoką mokiniai atliko mankštos pratimus prieš tai  anglų kalba pristatę kaip juos taisyklingai atlikti. Dalyvavo estafetėje, stalo teniso rakete mušinėdami kamuoliuką apie kliūtis, kurią įveikę ,prisiminė sporto šakų pavadinimus anglų kalba ir juos suskirstė į komandines bei individualias sporto šakas. Po to sekė kita užduotis - sudėlioti dėlionę - ,,Žymus sportininkas“, o ją sudėję, turėjo pademonstruoti viešojo kalbėjimo įgūdžius t.y. angliškai pristatyti tą sportininką- kas jis ir kokie jo/jos pasiekimai. Paskutinė užduotis - smiginio rungtis -„Susprogdink balionėlį“ ir ant lapelio, kuris buvo balionėlyje, užrašyk savo įspūdžius apie šią netradicinę pamoką.

Vieniems tokia pamoka patiko, nes buvo neįprasta, smagi ir netikėta, o kitiems nelabai patiko, nes buvo neįprasta ir keista, bet nenuginčysime, kad tokios pamokos skatina mokinių spontaniškumą, aktyvumą, padeda mokiniams atsiskleisti individualiai bei skatina komandinį bendradarbiavimą.

Autorius:
Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Lina Dzimidienė ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Vida Samulionytė

Nuotraukos:
Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Lina Dzimidienė ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Vida Samulionytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos