Projekto ,,Šok į tėvų klumpes” ciklas tęsiasi.

Kovo 25 d. 2b klasėje lankėsi Lino mama Irma Maruškienė, kuri yra ne tik UAB Imfina įkūrėja ir vadovė bet ir aktyviai reprezentuoja savo įmonę, kurios veiklos sritis yra apskaita. Didžiausią dėmesį Lino mama, žinoma, skyrė buhalterijai. Supažindino su pagrindiniais darbais, kuriuos atlieka buhalteris, parodė bei paanalizavo svarbiausias ataskaitas, atkreipė dėmesį kaip tas ataskaitas reikia ,,skaityti”. Priminė ir keletą sąvokų:balansas, kreditas, debetas, kapitalas. Keletas mokinių ir patys uždavė klausimų, bei diskutavo jiems rūpimais apskaitos klausimais.

Paklausus kokių asmeninių svybių reikia buhalteriui, Irma Maruškienė įvardino tris: sąžiningumas, loginis mąstymas bei meilė skaičiams, o visa kita, kaip pvz. komunikabilumas, anot viešnios, tik bonusas. Gerą buhalterį Irma Maruškienė apibūdina taip: ,,tai toks žmogus, kuris neskaičiuoja kito žmogaus turto, o į tą turtą žiūri kaip į paprastus skaičius”. Susidomėjusius šia profesija, Lino mama pakvietė vasarą padirbėti jos vadovaujamoje įmonėje.

Taigi, ši klasės valandėlė ne tik neprailgo, bet buvo ir įdomi, ir naudinga. Kas žino, gal kuris iš 2b mokinių ateityje pasirinks šią profesiją ir taps geru buhalteriu?

Autorius:
2b auklėtoja Vida Samulionytė

Nuotraukos:
2b auklėtoja Vida Samulionytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos