Projektas "Mano pirmieji tyrinėjimai"

Kovo 17 dieną baigėsi penkis mėnesius vykęs projektas „Mano pirmieji tyrinėjimai“, kurio tikslas vykdant tiriamąją veiklą pagilinti ir integruoti pamokų metu įgytas žinias, ugdyti kūrybiškumą, mokslinį mąstymą, įgyti gebėjimą kelti mokslinę problemą ir pateikti jos sprendimo būdus. Tiriamuosius darbus rengė visi antrųjų klasių mokiniai, jiems padėjo 18 mokytojų – darbų vadovų. Vertinimo komisijai pristatyti 56 darbai.

Šiais metais geriausius darbus parengė Lauryna Bukytė „Dviračiu varomo telefono įkroviklio konstravimas“, Rugilė Židonytė ir Milda Kaziūnaitė „Augalų įsišaknijimas“, Gediminas Kulbis ir Gabrielius Šlevas „Lietuvos kariuomenė“, Tomas Maskoliūnas ir Dovydas Kačinskas „Šliuzo veikimo principas, modelio konstravimas“, Augustė Navickaitė ir Greta Petronytė „Pelėsio naikinimas biologinėmis ir cheminėmis priemonėmis“.

Labai gerus darbus parengė Linas Jarašūnas ir Julius Greviškis „Galvaninio elemento konstravimas“, Tilius Pelanis ir Radvilė Skurdelytė „Šešėlio dydžio priklausomybės nuo kūno atstumo iki šviesos šaltinio tyrimas“, Goda DovydėnaitėIIc ir Agnė Andžiūtė „Valgomųjų ledų gamyba namų sąlygomis“, Ernestas Dagys ir Pijus Gedvilas „Dviejų lošimo kauliukų akučių sumos tikimybė“, Jonas Maižikas ir Deimantas Mažuika „Deguonies gavimas“, Mingaugas Domarkas ir Gabrielė Tamašauskaitė „Drabužių atnaujinimas naudojant audinių baliklį“, Radvilė Grigaitė ir Saulė Mickevičiūtė „Bioplastiko gamyba iš želatinos“.

Projekto „Mano pirmieji tyrinėjimai“ koordinatorė Rasa Virinienė

Autorius:
mokytoja Rasa Virinienė

Nuotraukos:
Rasa Virinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos