Sėkmė tarptautiniame piešinių konkurse „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą“

  Biržų ,,Saulės” gimnazijos mokiniai dalyvavo tarptautiniame piešinių konkurse „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą”, kurį organizavo Panevėžio gamtos mokykla.
Šis konkursas - tai paskatinimas vaikams atidžiau žvalgytis gamtoje, stengiantis ją pažinti, suprasti ir perteikti savo kūryboje įvairiomis raiškos priemonėmis.
  Konkursas organizuojamas jau trisdešimt trečią kartą. Šiais metais organizatoriai sulaukė 1958 kūrybinių darbų iš Kinijos, Lenkijos, Latvijos, Liuksemburgo, Lietuvos, Indijos, Slovakijos, Slovėnijos. Vertinimo komisijos sprendimu keturiose amžiaus grupėse 111-kos kūrybinių darbų autoriai pripažinti konkurso laureatais. Kūrybiniai darbai buvo atsiųsti iš 233 skirtingų ugdymo įstaigų, kurių 383 mokytojai parengė ir paskatino mokinius piešti ir dalyvauti Panevėžio gamtos mokyklos organizuotame konkurse.
  Į minėtą konkursą buvo išsiųsti dvidešimt trys gimnazistų kūrybos darbai. Konkurso laureatėmis 15-19 metų amžiaus grupėje tapo Kamilė Trečiokaitė (4a kl.) ir Vytautė Gasiūnaitė (2d kl.), kurios buvo apdovanotos diplomais ir atminimo dovanomis šventinio renginio metu Panevėžio gamtos mokykloje.
Konkurso laureatų kūrybiniai darbai bus eksponuojami visus metus. Panevėžio gamtos mokyklos „Žaliojoje galerijoje“, mokyklos facebook paskyroje ,,Panevėžio Gamtos Mokykla“, vėliau Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos filialuose bei Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje.
  Džiaugiuosi merginų laimėjimais ir linkiu, kad talentas, ryžtas ir pasitikėjimas savimi padėtų siekti sėkmės kūrybiniame kelyje.

Autorius:
Biržų ,,Saulės” gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nuotraukos:
Biržų ,,Saulės” gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas