Paroda

  Balandžio pradžioje Biržų „Saulės“ gimnazijoje buvo eksponuota paroda „Represuoti 1918 – 1940 m. Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministrų kabinetų nariai”. Paroda skirta susipažinti su Lietuvos ministrais, kurie kūrė Lietuvą tarpukario laikotarpiu ir kokie buvo jų likimai po nacistinės ir sovietinės okupacijos. Represijų aukomis tapo 45 to laikotarpio Lietuvos Respublikos ministrų kabinetų nariai. Didžiosios dalies ministrų likimas buvo tragiškas: 16 iš jų sušaudyta, 10 mirė kalėjimuose ar lageriuose, 3 – tremtyje, 11 sugrįžo iš lagerio ar tremties, 5 įkalintieji pirmosios sovietinės okupacijos metu, prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, buvo išlaisvinti, o karo pabaigoje pasitraukė į vakarus.

  Mokiniai ir mokytojai pertraukų metu domėjosi paroda, skaitė stenduose esančią informaciją. Dažnas stebėjosi, kokie šie žmonės buvo išsilavinę, apdovanoti už nuopelnus.

  Istorijos pamokų metu mokiniams buvo skiriamos užduotys, kurias galėjo atlikti tik išsamiau susipažinę su paroda.

  Už bendradarbiavimą ir galimybę mokykloje eksponuoti parodą dėkojame Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui.

Autorius:
Biržų „Saulės“ gimnazijos TUC Istorijos mokytoja Dominyka Tribienė

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas