Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“ Kaune

  Sausio 18 d. 44 Biržų „Saulės“ gimnazijos mokiniai lankėsi Lietuvos Aukštųjų mokyklų mugėje Kaune. Nuvykome į Kauno Žalgirio areną, tiesiai į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamą forumą tema „Ką svarbu žinoti esamiems ir būsimiems abiturientams?“, kuriame buvo diskutuojama apie tarpinių patikrinimų ir valstybių brandos egzaminų tvarką, priėmimą į profesines ir aukštąsias mokyklas, karjeros planavimą. Gimnazistai savarankiškai rinkosi labiausiai dominančių 35 Lietuvoje veikiančių mokslo įstaigų stendus, kur bendravo su studentais, dėstytojais, klausėsi pranešimų, įkvepiančių sėkmės istorijų.

  Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugės 2024“ pagrindinis tikslas – informuoti jaunuolius apie karjeros ir studijų galimybes Lietuvoje tam, kad jiems būtų lengviau ir paprasčiau apsispręsti dėl ateities karjeros.

„Aukštųjų mokyklų mugėje buvau pirmą kartą, bet labai patiko. Sužinojau apie tokius universitetus, kurių nebuvau net girdėjusi. Kalbėjausi su studentais, dėstytojais, jie davė puikių patarimų ir reikalingos informacijos. Manau, kad galutinai apsisprendžiau, kur stosiu ir kokią specialybę rinksiuosi. Buvo daug įdomių, naudingų paskaitų, kurios tikrai sudomino ir praplėtė mano žinių bagažą. Žinoma, neišėjau iš ten vien tik su naujomis žiniomis, bet ir gavau daugybę dovanų: skirtukų, knygučių, lankstinukų, rašiklių, pieštukų ir šokoladukų. Kitais metais būtinai važiuosiu ir pakviesiu daugiau draugų važiuoti kartu. Ačiū už kelionę!“– rašo man Inga Indrulėnaitė, 3b klasės mokinė.

  „Aukštųjų mokyklų mugė buvo puikus reginys, padedantis susipažinti su įvairiomis aukštosiomis mokyklomis bei jų studijų programomis. Labiausiai domėjausi inžinerinių studijų programomis, bendravau su „VilniusTech“ mechanikos inžinerijos fakulteto atstovu, kuris papasakojo, kokia priėmimo į universitetą tvarka ir reikalavimai, kokios karjeros galimybės, baigus šias studijas, Taip pat bendravau su Vilniaus universiteto fizikos fakulteto atstove, kuri supažindino su studijų programa, vienintele tokia Lietuvoje. Buvo įdomu aplankyti ir kitų aukštųjų mokyklų stendus, paklausyti apie jų studijų programas. Renginys buvo įdomus ir informatyvus, dar geriau sužinojau apie specialybę, kurią noriu įgyti ir išsiaiškinau detaliai priėmimo į universitetus tvarką. Patiko tai, jog buvo daug naujovių, ypač susijusių su elektronika, sužinojau apie perspektyvas šioje srityje – visi šie dalykai dar labiau skatina domėtis mokslu“, – pasakoja Kristupas Pijus Balčiūnas, 3b klasės mokinys.

Autorius:
Karjeros specialistė Regina Tamulėnienė

Nuotraukos:
Karjeros specialistė Regina Tamulėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos