„Solis Ortus“ kalėdiniame renginyje „Baltas sapnas nusileis“ ir svečiuose Legailių senelių globos namuose

  Praėjusiais ir šiais mokslo metais choras „Solis Ortus“ intensyviai ruošiasi Šimtmečio Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“. Ruošimosi sūkuryje nepraleidžiame ir kitų renginių bei koncertų, išvykų. Žodžiu, darbo ir vietos tobulėjimui tikrai turime ir ne viską spėjame įgyvendinti, dažnai nukenčia atliekamų kūrinių kokybė, bet stengiamės savo dainomis džiuginti žmones.

  Praėjusius metus baigėme kalėdiniu renginiu „Baltas sapnas nusileis“ - tai žodžiai iš dainos „Lopšinė“ (grupė „Pelenai“ ir Č. Gabalis), kurią subtiliai ir jautriai padainavo Marija pritariant chorui. Gaudžiant varpams atlikome ukrainiečių kompozitoriaus N. Leontovič sukurtą, visame pasaulyje žinomą kalėdinę dainą „Ščedrych“ („Caroll off the bells“) – ją pasirinkome kaip viso renginio jungiamąjį motyvą. Dainavome ne tik kalėdines dainas, bet ir dainas iš būsimos dainų šventės repertuaro. Ne viskas suskambėjo taip gerai, kaip mums norėjosi, bet tikslą pasiekėme – palietėme mūsų ištikimiausių klausytojų tėvelių širdis.

  O mus pačius sujaudino apsilankymas Legailių senelių namuose, kuriuose šiltai bendravome su šių namų gyventojais, kartu mokėmės Biržų krašto dainą, atlikome kūrinius iš Šimtmečio dainų šventės repertuaro, o vėliau vaišinomės arbata, kava ir saldumynais.

  Dėkojame šių namų kolektyvui, taip šiltai ir jautriai mus priėmusiam.

Autorius:
Choro „Solis Ortus“ vadovė Danguolė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Choro „Solis Ortus“ vadovė Danguolė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos