Gimnazistai kūrėjai

  Gruodžio 8 dieną Pasvalio r. Vaškų bibliotekoje įvyko jau 9-ojo V. Zaborskaitės respublikinio kūrybinės raiškos konkurso „Eilėraščio menas ir interpretacija“ baigiamasis renginys. Į jį buvo pakviesti ir 5 mūsų gimnazijos mokiniai, dalyvavę jame – kūrę eilėraščius ar esė pagal pasirinktą lietuvių autoriaus eilėraštį.

Nuvykę į renginį buvome maloniai sutikti bibliotekos vedėjos Aldonos Oniūnienės, kuri ir organizuoja šį renginį. Apžiūrėjome V. Zaborskaitės muziejų, susipažinome su pateiktais darbais. Dalyvius sveikino renginio organizatorė Aldona Oniūnienė, Pasvalio r. meras Gintautas Gegužinskas, profesorės Vandos Zaborskaitės įdukra Virgilija Stonytė.

  Po video darbų peržiūrų, kai kurių gimnazijų mokinių pasirodymų buvo paskelbti rezultatai. Gimnazistų sėkmė irgi neaplenkė: paskatinamuoju prizu apdovanota antrokė Emilija Mikalauskaitė už žvilgsnį į J. Meko pasaulį (esė „Langas į Jono Meko pasaulį“), o ketvirtokas Mindaugas Domarkas laimėjo 3 vietą už eilėraštį   „Nežmoniškai laiminga“, kurį parašyti jį įkvėpė Vytauto Mačernio sonetai.

  Pasivaišinę arbata ir saldumynais, pabendravę laimingi grįžome namo.

Autorius:
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Adelė Samulionienė

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos