„Sumanaus moksleivio akademija 2023–2024“

  Gruodžio 6 d. net dvi Biržų eksperimentinės klasės – inžinerijos ir verslumo – dalyvavo projekto „Sumanaus moksleivio akademija 2023–2024“, remiamo Biržų krašto verslininkų, 1-ajame susitikime VDU Žemės ūkio akademijoje Kaune.

  11 Biržų eksperimentinės verslumo klasės gimnazistų kartu su moksleiviais iš Akmenės, Mažeikių, Šakių klausėsi universiteto dėstytojos doc. dr. Aistės Čapienės paskaitos „Reklama – tikėti ar ne?“ Tai buvo ne tik pokalbiai apie verslą, verslumą, kūrybiškumą, reklamos subtilybes – drąsiausi moksleiviai, lyderiai, rinkosi savo komandas, kurios turėjo atlikti įvairias užduotis, pristatyti savo sugalvotą verslo įmonę, dalyvauti išradingiausios komandos konkurse.

  Pasakoja patys gimnazistai: „Tik atvykus į universitetą, mus pasitiko VDU dėstytojai, kurie priėmė labai šiltai, supažindino su studijų programomis, kurias siūlo šis universitetas, pristatė, iš kokių miestų atvyko moksleiviai bei kokiose paskaitose dalyvaus visos grupės. Aš pasirinkau verslumo klasės užsiėmimus, tai buvau labai nustebusi, kiek daug sužinojau naujo apie reklamas, psichologiją bei reklamų tipus. Dėstytojos buvo labai įdomu klausytis, paskaitos metu ji bendravo su mokiniais bei atsakydavo į iškilusius klausimus. Netgi turėjome keletą praktinių užduočių, kad galėtume įtvirtinti naujas žinias“ (Aistė, 2a kl.).

„Kelionė buvo labai smagi ir įdomi, susipažinau su naujais žmonėmis, teko „perlipti ir per baimės slenkstį“, suteikė daug naujų žinių. Buvo labai įdomu...“ (Atėnė, 2d kl.).

  „Buvo labai linksma. Jau pirmajame susitikime gavau naudingų žinių. Ir susipažinau su daug draugų“ (Vytautė, 2d kl.).

  „Kai buvo pasiūlytos kelionės ir pamokos į VDU, labai apsidžiaugiau galimybe pakeisti savo mokymosi aplinką ir praplėsti akiratį į pasaulį, nes įprastose pamokose į tai nelabai atsižvelgiama. Kuo daugiau tokių kelionių mokiniai patirs, tuo daugiau jie susipažins su ateities galimybėmis ir pasirinkimais... Verslumo pamoka ne tik supažindino su visais reklamavimo būdais, kuriuos net gali panaudoti, bet ir leido pasijausti tokioje saugioje smagioje aplinkoje, kurioje gali daugiau išmokti, bendraudamas su panašiai mąstančiais mokiniais“ (Emilija, 2a kl.).

  Kristupas Pijus (3b kl.), vienas iš 14 Biržų eksperimentinės inžinerijos klasės gimnazistų, kartu su BTVMC mokiniais dalyvavusių net keturiose VDU ŽŪA dėstytojų paskaitose, sako: „Išvyka į VDU labai patiko, paskaitos buvo naudingos. Labiausiai patiko paskaita, kurioje buvo pasakojama apie šilumą, jos matavimo būdus ir prietaisus – ir ši paskaita sudomino tuo, kad joje buvo rodomi įvairūs triukai. Taip pat patiko paskaita, kurioje buvo pasakojama apie inžineriją ir kodėl būtų verta ją rinktis, įvairių inžinerinių specialybių žmones, kaip atrodo šiuolaikinių inžinierių darbas. Paskaitos patiko tuo, kad jose buvo ne tik kalbama, bet parodoma įvairiais pavyzdžiais, kaip vyksta įvairūs procesai. Iš kelionės grįžome pilni gerų emocijų ir įspūdžių bei pagilinome įvairių sričių žinias. Tikimės, jog kiti užsiėmimai bus tokie pat įdomūs ir naudingi.“ Klasės draugas Pijus pritaria: „Buvo įdomu išgirsti naujų dalykų apie inžineriją ir kaip ją galime panaudoti praktikoje.“

Autorius:
Regina Tamulėnienė

Nuotraukos:
Regina Tamulėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos