RESPUBLIKINĖ DAILĖS MOKYTOJŲ METODINĖ-PRAKTINĖ KONFERENCIJA „ŠIUOLAIKINIŲ DIDAKTINIŲ KOMPETENCIJŲ TAIKYMAS DAILĖJE, UGDANT KŪRYBIŠKUMĄ“

  Birželio 9d. Biržų Švietimo pagalbos tarnyboje vyko dailės mokytojų metodinė-praktinė

konferencija „Šiuolaikinių didaktinių kompetencijų taikymas dailėje, ugdant kūrybiškumą“, kurią organizavo Biržų švietimo pagalbos tarnyba ir Biržų „Saulės“ gimnazija, bendradarbiaudamos su Biržų rajono savivaldybės dailės mokytojų metodiniu būreliu.

  Konferencijos tikslas – pasidalinti patirtimi ir tikslingai ieškoti prasmingų kūrybinių idėjų dailės pamokose, atskleidžiant savo kūrybinės – meninės veiklos originalumą, savitumą bei išskirtinumą. Konferencijos metu sudaryti sąlygas susipažinti dailės mokytojams, pristatant savo darbo patirtį, veiklos savitumą, originalumą bei išskirtinumą. Skatinti aktyvų mokytojų bendradarbiavimą dalinantis gerąja patirtimi, susipažinti su kūrybiškumą ir inovatyvumą skatinančiais metodais jų taikymo būdais formaliame ir neformaliame ugdyme, skatinti mokytojus kurti ir tobulėti.

  Konferencijoje dalyvavo dailės mokytojai, dirbantys bendrojo lavinimo mokyklose, menų mokyklų ir neformaliojo švietimo ugdymo įstaigose. Sulaukėme mokytojų - pranešėjų. dalyvių ir klausytojų iš Vilnius, Varėnos, Vilkaviškio, Panevėžio, Kupiškio ir, žinoma, iš savo rajono ugdymo įstaigų.

  Buvo įdomu ir naudinga išklausyti teorinius pranešimus, gausiai iliustruotus mokinių kūrybos darbais. Stendiniai pranešimai buvo papildyti originaliais mokinių piešiniais, o praktinių užsiėmimų metu mokytojos pačios išbandė naujas dailės technikas ir raiškos būdus.

  O konferencijos refleksiją pristatė Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus profesijos mokytojos.

  Buvo labai naudinga, smagu, gera ir miela pasidalinti savo darbo patirtimi, pabendrauti, pabūti ir pasidžiaugti kolegų ir savo pasiekimais.

  Ačiū pranešėjams ir klausytojams už dalyvavimą.

  Ačiū kolegėms mokytojoms už puikius pranešimus ir bendrystę.

  Ačiū Švietimo Pagalbos Tarnybos specialistėsms už puikų konferencijos organizavimą.

Autorius:
Rajono dailės mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Biržų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nuotraukos:
Rajono dailės mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Biržų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos