Edukacinė išvyka į Vokietiją

Pilnas autobusas vokiečių kalbą besimokančių "Saulės" gimnazijos bei „Aušros“ ir Kaštonų pagrindinių mokyklų mokinių artėjant mokslo metų pabaigai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Vokietiją. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti ne tik savo vokiečių kalbos, istorijos, geografijos žinias, savo akimis pamatyti vadovėliuose matytus šalies vaizdus, pajausti kalbą per jos kraštą ir kultūrą, bet ir mokėsi bendravimo ir bendradarbiavimo, vokiškos tvarkos, punktualumo, atsakomybės. 

Pirmiausia aplankėme šalies sostinę Berlyną - pėsčiomis, o kai kur pro autobuso langą, grožėjomės Brandenburgo vartais, Reichstago kupolu, Berlyno sienos likučių galerija, Aleksandro aikšte, olimpiniu stadionu. Aplankėme įspūdingą naująjį Berlyno centrą – Potsdamo aikštę. 

Antrą dieną Vokietijoje vykome į Šprė miško biosferos rezervatą, vadinamą „kaimiškąja Venecija“. Tai – pelkynų labirintai, miškuose susidarę kanalai, tarp kurių išsibarstę senos sodybos, kurių gyventojai tebesinaudoja tradiciniais vandens keliais. Plokščiadugnėmis valtimis plaukėme kanalais, gėrėjomės unikaliu kraštovaizdžiu. Po to vykome į Kionigšteino tvirtovę bei Saksonijos Šveicariją – nuostabios gamtos kampelį smiltainio kalnuose Elbės slėnyje. Vaizdais grožėjomis nuo 200 m virš Elbės upės iškilusio Bastėjos tilto. Nuo aukštų ir stačių uolų - salų, sujungtų pėsčiųjų takais, atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.            

Trečią dieną pramogavome Belantis atrakcionų parke, kur veiklos užteko visiems: įvairiausi atrakcionai, amerikietiški kalneliai, nusileidimai vandens kriokliais, poilsis gražiai apsodintuose parko soduose...

 Kelionė, kaip ir mokslo metai, labai greitai baigėsi. Šiuos metus tuoj užbaigsime, tačiau ir kitais metais vėl mokysimės keliaudami ir pažindami!

Autorius:
Vokiečių kalbos mokytoja Žaneta Šležienė

Nuotraukos:
ŽanetaŠležienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos