Ketvirtokė Augustina Binkytė - Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados nugalėtoja

  Balandžio 28-29 dienomis Radviliškyje Juozo Paukštelio progimnazijoje vyko Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados respublikinis turas. Jame dalyvavo 43 mokiniai iš visos Lietuvos . Dar vasario pabaigoje vykusiame regioniniame etape Augustina laimėjo pirmąją vietą ir buvo pakviesta dalyvauti šalies etape.

  Olimpiadoje mokiniai turėjo atlikti dvi užduotis. Pirmoji užduotis etnokultūrinio pažinimo testas tema „Etnografiniai regionai: tradicinė muzika, tautiniai drabužiai, tradicinė architektūra, kulinarinis paveldas, regioniniai papročiai“. Antroji užduotis – etnokultūrinės veiklos ir raiškos pristatymas. Dalyviai pasakojo apie savo etnokultūrinę veiklą mokykloje, bendruomenėje, šeimoje, rodė savo rankdarbius, dainavo, šoko, muzikavo, sekė pasakas ir t.t.

  Augustina parengė pristatymą apie savo veiklas etninės kultūros srityje. Tai ir rankdarbiai, šokis, grojimas kanklėmis, skudučių gamyba. Išsamiau buvo pristatyta skudučiavimo tradicija Biržų krašte, atliktos Biržų krašto sutartinės skudučiams.

  Puikiai atlikusi abi užduotis Augustina buvo pripažinta Lietuvos mokinių etninės kultūros šalies etapo I vietos laimėtoja.

Autorius:
Nijolė Kaulinienė

Nuotraukos:
Nijolė Kaulinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos