VDU ŽŪA „SUMANAUS MOKSLEIVIO AKADEMIJOS BIRŽŲ INŽINERIJOS EKSPERIMENTINĖ KLASĖ“

   2022 metų gruodžio 6 d. Vytauto Didžiojo universiteto ŽŪA salėje rinkosi mokiniai, pasirinkę „Sumanaus moksleivio akademijos“ veiklas, iš Biržų, Pasvalio ir Joniškio mokyklų bei profesinio rengimo centrų. Čia, dalyvaujant Inžinerijos fakulteto dekanui Rolandui Domeikai, universiteto dėstytojams, verslo atstovams, ugdymo įstaigų vadovams buvo paskelbta, kad netrukus bus atidarytos trys naujos inžinerijos eksperimentinės klasės – Pasvalio, Joniškio ir Biržų. Salėje pristatyti šių klasių dalyviai ir projekto iniciatoriai. Biržų inžinerijos eksperimentinę klasę sudaro grupė Biržų „Saulės“ gimnazijos ir Biržų technologijos ir verslo mokymo centro moksleivių. Kalbėjo vienas iš projekto iniciatorių, Biržų krašto verslo atstovas, ŽŪA absolventas Viktoras Rinkevičius, verslininkas Tomas Bekeris, abiejų mokyklų įstaigų vadovai. Netrukus bendradarbiavimo sutartį pasirašė VDU ŽŪA kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė, Biržų „Saulės“ gimnazijos direktorius Marius Skardžius, BTVMC direktorius Dainius Korsakas, verslininkas Tomas Bekeris. Iškilmingai paskelbta apie Biržų inžinerijos eksperimentinės klasės atidarymą, apie unikalią galimybę dar tebesant mokyklos suole pasimatuoti taip reikalingas žemės ūkiui, gimtajam kraštui inžinerines profesijas, užmegzti draugystę, pažintis su kitų rajonų moksleiviais.

  Jau pirmojo „Sumanaus moksleivio akademijos“ susitikimo metu 13 gimnazistų ir 4 BTVC moksleiviai dalyvavo net keturiose paskaitose: „Kaip kukurūzo grūdas atsiskiria nuo burbuolės? (lektorius doktorantas Justinas Anušauskas), „Ar šilta mano namuose? (lektorius Dainius Ramukevičius), „Kas yra temperatūra ir kaip ją išmatuoti (lektorius Tomas Ūksas). Profesoriaus dr. Vytenio Jankausko paskaitoje „Inžinerija – svajonės įgyvendinimo galimybė“ išgirdome globalių pamąstymų apie žmonijos ir technikos vystymąsi bei žinutę jaunuoliui, galvojančiam apie savo ateitį, būsimą profesiją: „Pradėti dėliotis inžinierinį pasaulį savyje!“

  Naujos Biržų inžinerinės eksperimentinės klasės (kelionėje mokinius lydėjo karjeros specialistė Regina Tamulėnienė) laukia įdomūs susitikimai VDU Žemės ūkio akademijoje bei pas mus, Biržų „Saulės“ gimnazijoje.

                     

                     

Autorius:
Administracija

Nuotraukos:
Administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos