Projektas „Kūrybinės patirtys“

  Kūrybinės dirbtuvės „Gerumo angelas“ Legailių globos namuose su Biržų „Saulės“ gimnazistais.

Gruodžio 1-ą dieną Legailių globos namuose vyko kūrybiniai procesai. Globos namų gyventojai piešdami dekoravo kalėdinius angelus, o jiems padėjo gimnazistai. Buvo smagu ir miela matyti jaukų ir šiltą bendravimą. Senjorams pradėti piešti buvo kiek nedrąsu, bet paskatinti mokinių puikiai papuošė kalėdinius angelus, kuriuos skyrė sau ir savo draugui artėjančių švenčių proga.

  „Šis apsilankymas buvo labai jaukus. Džiugu buvo matyti senelių šypsenas, kurios sušildė mūsų širdeles, o jų pasakojimai ir istorijos buvo nepakartojamos“. (Mindaugas)

  „Kelionė į globos namus buvo prasminga. Manau ne aš viena patyriau įvairiausių emocijų, bet kad ir kaip bebūtų, seneliai labai šilti ir geri žmones, norisi pas juos grįžti.“ (Kamilė)

  „Supratau, ką reiškia pasenti: kai rankos nebe tokios stiprios, o tu turi tiek daug minčių ką reikia padaryti, bet rankos kaip nekyla, taip nekyla…“ (Aistė)

  „O man šiandien tiesiog buvo smagu palaikyti kompaniją senyvo amžiaus žmonėms“ (Taja)

  „Apsilankius senelių globos namuose užplūdo įvairios nuotaikos: skaudu, jog jie dabar gyvena be artimųjų, bet džiaugiuosi, jog juos visus jungia glaudus tarpusavio ryšys.. Nuo senelių sklido neapsakoma šiluma ir nuoširdumas. Nors kartais ir nesulaikiau ašarų, bet labai džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti kuriant tą nuostabią šventinę nuotaiką..“ (Gabrielė)

Autorius:
Bižų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nuotraukos:
Bižų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos