Pirmokų išvyka į Šiaulius

Birželio 10d. 1a ir 1c klasės mokiniai  išvykome į Šiaulius. Buvome užsisakę dvi edukacijas: Fotografijos muziejuje ir Valstybiniame Šiaulių dramos teatre.

Pirmiausia nuvykome į fotografijos muziejų ,kur buvome padalinti į dvi grupes, viena grupė dalyvavo edukacijoje“ Fotografo asistentas“, o kita grupė „Fotograma- šešėlinio vaizdo drama“. 

Fotografo asistento edukacijos metu susipažinome su klasikine apšvietimo schema, profesionalų studijine įranga. Tyrinėjome įvairius apšvietimo būdus, jų kuriamus efektus. Tyrinėjome  šviesą su fotografuojamu modeliu.

Sužinojome, kad fotograma – viena iš seniausių ir paprasčiausių fotografikos formų. Tai šešėlinis daikto vaizdas jautriame fotopopieriuje, gautas be fotokameros. Iš laboratorijoje esančių daiktų susidėliojome savas kompozicijas ant šviesai jautraus popieriaus. Tada kūrinys buvo apšviestas kryptine šviesa ir ryškinamas specialiomis cheminėmis priemonėmis. Taip atsirado vaizdas be fotokameros!

Sekanti edukacija vyko Šiaulių dramos teatre ,kur mus pasitiko du šio teatro aktoriai: Nomeda Bėčiūtė ir Juozas Bindokas, kartu su jais dalyvavome interaktyvioje teatro ekskursijoje.

Susipažinome  su dramos teatro istorija, teatro darbuotojų profesijomis, skirtingomis teatro meno sritimis, pastato istorija.

Pasivaikščiojome po teatro pastatą, susipažinome su teatre veikiančiais gamybiniais cechais, repeticijų erdvėmis,  iš arti pažvelgėme į teatro užkulisius ir kūrybinio darbo „virtuvę“. Turėjome galimybę pabūti ant scenos, išbandyti teatro grimą, apžiūrėti rūbų kambarius ,įvairius daiktus reikalingus spektakliams.

Autorius:
Klasės auklėtojos Lina Dzimidienė , Diana Anskinienė

Nuotraukos:
Klasės auklėtojos Lina Dzimidienė , Diana Anskinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos