Choras „Solis Ortus“ Vakarų Lietuvos krašto Dainų šventėje Klaipėdoje

  Tarp didžiulės choristų minios birželio 8-9 dienomis Vakarų krašto Dainų Šventėje Klaipėdoje dalyvavo ir Biržų „Saulės“ gimnazijos mišrus jaunimo choras „Solis Ortus“. Kelionė į šį nuostabų Lietuvos Dainų Šventės Šimtmečio jubiliejinį koncertą buvo ilga: pasiruošimo darbai, repertuaro mokymasis, rėmėjų paieškos, koncertinių kostiumų atnaujinimas skrybėlėmis vaikinams, marškinėliais su šios šventės atributika, baltais lino marškiniais, merginoms vainikėliais ant galvos. Vakarų krašto Dainų šventė – tai tik tarpinė stotelė į Didžiąją šventę, jubiliejinę Šimtmečio Dainų šventę Vilniuje, kuri prasidės jau birželio paskutinėmis dienomis, o baigsis liepos 6 dieną Dainų diena „Kad giria žaliuotų“, kurioje dalyvaus apie 40000 įvairiausių žanrų atlikėjų.

  Esame dėkingi visiems, kas prisidėjo prie šios kelionės į Vakarų Lietuvos dainų šventę, prie būsimos kelionės į Šimtmečio Dainų Šventę Vilniuje „KAD GIRIA ŽALIUOTŲ“, kad pabūtume kartu, paliudytume, kad esame tauta, mylinti savo kraštą ir jos turtingas dainų švenčių tradicijas.

Dėkojame mūsų rėmėjams UAB „Agaras“, „Floros natos“ savininkei Ramutei Plepienei, pagalbininkui senbuviui Tadui, puikiam, smagiam vairuotojui Sigitui, Biržų „Saulės“ gimnazijai ir choro „Solis Ortus“ šauniųjų dainininkų tėveliams.

Autorius:
Choro vadovė Danguolė Kazakevičienė

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas