„Atgal į mokyklą“

  Gegužės 28 d. II klasių mokiniai dalyvavo susitikime su LR užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento direktoriumi Donatu Tamulaičiu, dalyvaujančiu Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos projekte „Atgal į mokyklą“.

  Projekto dalyviai – diplomatai ir kiti valstybės tarnautojai – vyksta į Lietuvos mokyklas ir veda pamokas apie Europos Sąjungą. Taip vienai dienai jie tampa mokytojais, kurie papasakoja, kas yra ES, kuo narystė joje svarbi ir naudinga Lietuvai, ką reiškia būti ES piliečiu, kokios svarbiausios ES aktualijos.

   „Atgal į mokyklą“ – visos ES mastu vykdomas, jau tradiciniu tapęs projektas, kurį nuo 2013 m. kasmet  įgyvendina URM bendradarbiaudama su kitomis valstybės institucijomis.

  Šio projekto tikslas – suteikti galimybes mokiniams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES.

Autorius:
.

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas