Renginys jaunimui „Kų veikiam?“

Renginys jaunimui „Kų veikiam?“

Balandžio 10 dieną Biržų kultūros centre įvyko Biržų rajono savivaldybės ir Biržų švietimo pagalbos tarnybos atviro jaunimo centro iniciatyva organizuotas renginys „Kų veikiam?“. Jame dalyvauti pakvietimus gavo 2c ir 2d klasės mokiniai.

Renginio metu mokiniai galėjo pasižvalgyti po kontaktų mugę ir pasidomėti organizacijų siūlomomis galimybėmis studijuoti, įsidarbinti, įgyti reikalingos patirties. Įdomu buvo pabendrauti ir užmegzti reikalingas pažintis su Biržų TIC, UAB „Šiaurinis taškas“, UAB „Biržų duona“, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, Biržų švietimo pagalbos tarnybos AJC.

Pranešimų sesijoje „Ką veikti, kai nėra, ką veikti?“ mokiniams buvo pristatytos ES programos jaunimui, savanorystės galimybės Biržų rajone, verslumo vasaros idėjos mūsų krašte, profesinio mokymo galimybės BTVMC ir pasiūlytos idėjos, kaip būtų galima suderinti darbą ir atostogas vasaros metu.

Po pertraukėlės ištikimiausių klausytojų laukė R. Pešelytės moderuojama diskusija „Užsimotyvuok karjerai, kurioje savo mintimis apie vaikystę, maištingą jaunystę ir studijų pasirinkimus mielai pasidalino svečiai – diskusijos dalyviai – A. Kurganovas (UAB „Biržų duona“), D. Veličkaitė-Matusevičė (aplinkos viceministrė), G. Jeglinskas (saugumo ir gynybos ekspertas).

Atsakymą į klausimą „Kų veikiam?“ mokiniai tikrai gavo. Belieka tik palinkėti jiems motyvacijos Biržų turizmo ir verslo informacijos centro atstovų Amandos, Jurgitos ir Mindaugo žodžiais „Nu kų pradedam!“

Klasių auklėtojos Aurelija ir Jurgita

Autorius:
Aurelija Padvariškienė ir Jurgita Sereikienė

Nuotraukos:
Aurelija Padvariškienė ir Jurgita Sereikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos