Paauglių emocinės psichinės sveikatos gerinimo tarpmokyklinio projekto ,,Kūrybinės patirtys“ PLENERAS ,,JAU RUDUO… "

   Rugsėjo 26 d. Biržų pilies prieigose vyko rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos tarpmokyklinio projekto  ,,Kūrybinės patirtys“ pleneras „JAU RUDUO...“. Projekto plenero organizatorius - Biržų ,,Saulės" gimnazija.

  Jau tapo tradicija rudens  pradžioje organizuoti mokiniams kūrybinį plenerą, kurio metu  vaikai mėgaujasi ne tik geru oru, puikia nuotaika, smagiu bendravimu,  bet ir  saviraiškos laisve kūryboje. Būtent aplinkos pakeitimas ypač teigiamai atsispindi meninėje veikloje.
  Plenere dalyvavo rajono  pagrindinių mokyklų 5-10 klasių mokiniai iš ,,Aušros“ (14 ), ,,Atžalyno“ (9 ), ,,Kaštonų“ (13 ),  „Aušros“ pagrindinės mokyklos Papilio skyriaus (7 )  ir  Biržų ,,Saulės" gimnazijos (20) 2-4 klasių   gimnazistai.  Viso plenere dalyvavo 63  mokiniai.  Nors diena buvo šilta ir saulėta, tačiau mokinių sukurtuose darbuose jau  juntama rudeninė nuotaika.

  Piešti Biržų pilies teritorijoje – nereiškia piešti tik pilį. O kiek gražių ir puikių dalykų yra pilies fone -  medžiai, augalai, gyvūnai, žmonės...(tai mokinių piešinių motyvai). Techniką irgi buvo galima rinktis labiausiai patinkančią – nuo akvarelės ar guašo iki juodo tušo, paprasto pieštuko ar pastelių.

  Vaikų įtraukimas į plenerinę kūrybą skatina bendradarbiauti ir bendrauti su panašaus amžiaus mokiniais. 

  Pleneras paaugliams ne tik įdomus kūrybinis išbandymas, bet ir svarbus estetinio auklėjimo vadovas. Mokėjimas įvertinti patį kūrybos procesą, gebėjimas dirbti laisvai didina pasitikėjimą savimi.  

  Plenero metu sukurti mokinių  piešiniai bus eksponuojami  Biržų Švietimo Pagalbos Tarnyboje.

  Mokiniams ačiū už puikius darbus ir gerą nuotaiką, mokytojoms – už įkvėptus mokinius kūrybai.

Autorius:
Biržų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nuotraukos:
Biržų „Saulės“ gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Daiva Zalogienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos