PENKTADIENINIS SAULIEČIŲ PASIVAIKŠČIOJIMAS BIRŽŲ TAKAIS

  Birželio 9 dieną „Saulės“ gimnazistų pamokos vyko už mokyklos ribų – gražiausiose Biržų erdvėse, kurias mokiniai lengvai pasiekė, naudodamiesi žygio planu. Fizinio ugdymo mokytojas Arūnas kartu išlydėjo visas klases į pamokų stoteles ir kantriai laukė visų sugrįžtančių.

  Pirmoji matematikos pamoka su mokytojomis Dijana ir Virginija „Matematinis domino“ vyko Biržų pilies kieme. Joje mokiniai turėjo teisingai sudėlioti domino kauliukus, atlikdami matematinius veiksmus. Prie Širvėnos pėsčiųjų tilto laukė anglų kalbos mokytoja Rita su savo sugalvotomis užduotimis pamokoje „English corner“. Astravo dvarvietėje biologijos mokytoja Audronė ir chemijos mokytoja Aušra vedė integruotą pamoką „Ežero pakrantėje“, kurioje mokinius supažindino su mūsų ežere augančiais augalais, parodė, kaip atrodo sodų ir daržų kenkėjai vabzdžiai – kurkliai, ieškojo argumentuotų atsakymų chemijos pasakoje, kaip galima sunaikinti perlą ir kas gali atsitikti deimantui, įmetus jį į laužą.  Atnaujintoje aikštėje prie fontanų matematikos mokytojas Genadijus pasiūlė išspręsti matematikos galvosūkį, kaip po lygiai padalinti netaisyklingą trikampį. Na, o turizmo informacijos centre (TIC) mokiniai sužinojo, kad TIC duris atvėrė 1998 metais, lankytojų daugiausiai sulaukia vasaros mėnesiais, praėjusiais metais jų buvo apie 7000, populiariausios lauktuvės magnetukai, puodeliai, marškinėliai su Biržų atributika. Dauguma gimnazistų čia lankėsi pirmą kartą, bet manau, kad tikrai ne paskutinį.

  Šiose pamokose dalyvavo 150 mokinių, juos lydėjo 12 mokytojų. Kiekvienas mokinys nužingsniavo daugiau kaip 10000 žingsnių!!! Namų darbai – klasių sukurti nuotraukų koliažai, kuriuose puikiai atsispindi puiki nuotaika ir gerai praleistas laikas.

 

Renginio koordinatorė geografijos mokytoja Aurelija Padvariškienė

Autorius:
Aurelija Padvariškienė

Nuotraukos:
Klasių nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos