Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso laureatams įteikti apdovanojimai.

  Š. m. birželio 11 d. Vilniaus Rotušėje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ laureatų ir diplomantų šventė. Šiemet „Tramtatulis“ skirtas Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti.

  LNKC duomenimis, konkurso vietiniuose ratuose dalyvavo per 700 vaikų ir moksleivių regioniniuose, Vilniaus, Kauno miestų ir užsienio lietuvių bendruomenių – 465, į nacionalinį ratą atrinkti 236 atlikėjai iš skirtingų šalies regionų, Vilniaus, Kauno miestų bei užsienio: Lenkijos, Liuksemburgo, Norvegijos, Jungtinės karalystės bendruomenių. „Tramtatulio“ nugalėtojais paskelbti 43 diplomantai ir 38 laureatai.

Smagu, kad šio konkurso laureatams, gimnazijos ragininkams Simui Tatoriui, Emilijui Mažeikai, Pijui Gurskui, Mikui Pašakarniui, Mantui Kavaliauskui, buvo patikėta paskelbti renginio pradžią. Kanklininkas, lumzdelininkas, taip pat pučiantis ragus ir skudučius, Pijus Gurskas šių metų konkurse pelnęs ne tik laureato vardą, bet ir „muzikantų muzikanto“ nominaciją žavėjo atliekamų kanklėmis sutartinių gilumu ir lumzdelio melodijų improvizacijomis.

  Po koncerto laureatai buvo apdovanoti kompaktinėmis plokštelėmis su įrašų studijoje įgrotais savo atliekamais kūriniais bei laureato diplomais. Pijui buvo įteiktas konkurso „Tramtatulis“ specialus prizas.

Autorius:
Nijolė Kaulinienė

Nuotraukos:
Nijolė Kaulinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos