Visi pirmokai jau tikri gimnazistai

  Nugriaudėjo net dvejos pirmokų krikštynos: 2b klasė nuo šiol tapo krikštatėviais 1b ir 1d klasių mokiniams.

  Du trečiadieniai iš eilės gimnazijoje prasidėjo neįprastais vaizdais. Nuskambėjus skambučiui ir prasidėjus pamokoms 1d (10 19) ir 1b (10 26) klasių mokiniai sulaukė netikėtų svečių, kurie jiems suteikė tai dienai naujus vardus ir aprengė nauja uniforma, o neefektyvus jos dėvėjimas galėjo susilaukti bausmių.

  Pertraukų metų pirmokai nepasprukdavo nuo budrių krikštatėvių akių ir už nepaklusnumą turėdavo atlikti arba sportines, arba kūrybines užduotis.

  Įdomiausi  renginiai vyko stadione, po apšilimo rato pirmokai buvo suskirstyti į komandas ir turėjo įveikti net kelias estafetes. Laimėtojai būdavo vaišinami „skaniais“ gėrimais ir sausainiais bei atleidžiami nuo kitų užduočių. O užduotys laukė įvairios ir nelengvos – krypuoti kaip ančiukams, šokinėti kaip varlytėms, bėgti laikant kamuolį tarp kojų, bėgti ir suktis ratu.  Po to vyko virvės traukimo rungtis  tarp pirmokų ir krikštatėvių antrokų. Nugalėjo draugystė.

  Po priesaikos ir pirmokų pasižadėjimo visur klausyti krikštatėvių, dalintis viskuo, nešiukšlinti, pirmokai įrodė, kad yra verti gimnazistų vardo. Jie  buvo pripažinti pilnateisiais gimnazijos nariais.

Autorius:
Adelė Samulionienė

Nuotraukos:
Nedas Ulenskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos