Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą

  Choras „Solis Ortus“ balandžio 12 dieną dalyvavo jau 15 gimtadienį švenčiančioje respublikinėje moksleivių mišrių chorų šventėje – festivalyje „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“ Ukmergės Antano Smetonos gimnazijoje. Prienų, Biržų, Molėtų ir Ukmergės gimnazijų chorai atliko gražiausius kūrinius, skirtus Lietuvai, Dainų šventės šimtmečiui.

  Gimnazija ošė nuo skambiausių dainų bei gausaus choristų susitelkimo ir klausytojų emocijų. Kadangi šventė skirta Dainų šventės šimtmečiui paminėti, labai smagiai ir naudingai praėjo organizatorių surengta viktorina apie Dainų šventės istoriją.

  Renginio pabaigoje po bendrai atliktos dainos „Kur giria žaliuoja“ chorams ir jų vadovams buvo įteikti padėkos raštai nuo Ukmergės savivaldybės administracijos, šio miesto simbolį – balandį įteikė Antano Smetonos gimnazija. Po renginio šventės dalyvių laukė didžiulis tortas, gardi košė ir naktišokiai.

  Esame dėkingi šios šventės organizatoriams, kolegei Jūratei Martinkutei už dar vieną galimybę dalyvauti šioje šventėje, gimnazijos gidams už puikią ekskursiją po Ukmergės miestą ir buvimą dainoje kartu. „Solis Ortus“ ant Ukmergės piliakalnio tradiciškai sudainavo „Kur giria žaliuoja“

  Kitais metais chorų šventė „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“ keliauja į kitą Lietuvos gimnaziją ir, kas žino, gal mūsų „Saulei“ teks toks džiaugsmas ir garbė sukviesti gimnazijų chorus į bendrystės šventę?

Autorius:
Danguolė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Danguolė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos