Kūrybinės raiškos konkursas Vaškuose.

  Aštuntą kartą Vaškuose vyko respublikinis kūrybinės raiškos konkursas „Eilėraščio menas ir jo interpretacija“, skirtas prof. Vandai Zaborskaitei atminti. Konkursą visos šalies jaunimui rengia literatūrologės vardo biblioteka ir Vaškų gimnazija. Šįmet jis ypatingas – pažymėjo šimtąsias iš Vaškų kilusios profesorės gimimo metines.

  Renginyje su savo kūrybiniais darbais — novelėmis, eilėraščiu, esė ir piešiniais — dalyvavo ir Biržų „Saulės“ gimnazijos pirmokės Smiltė Alonderytė, Laura Čeponytė, Emilija Žymantė bei ketvirtokės Augustina Binkytė, Lukrecija Dainiūtė, Roberta Jonaitytė ir Rugilė Šataitė.

  Vertinimo komisijos sprendimu I vieta skirta Rugilei Šataitei (novelės „Pussiurbėlė“ ir „Išrišimas“), II vieta atiteko Augustinai Binkytei (esė „Tas liepos žydėjimas, arba Kai miršta kaimyno moteris“). Moksleivės apdovanotos piniginėmis premijomis ir knygomis. Paskatinamąjį prizą gavo Smiltė Alonderytė (S. Gedos eilėraščio „Jotvingių žemė“ iliustracija).

  Visos dalyvės buvo apdovanotos atminimo dovanomis, mokytojos– padėkomis, žurnalais „Šiaurietiški atsivėrimai“, atminimo dovanėlėmis.

  Dėkojame organizatoriams už įdomų renginį ir puikias kūrybines patirtis.

Autorius:
.

Nuotraukos:
.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos